Zdravě jíst není žádná věda a navíc to vypadá velmi dobře na talíři. Rybu by jsme neměli z našeho jídelníčku vynechávat. Ryby jsou nejen zdravé kvůli jódu ale také kvůli omega 3 mastných kyselin a dalších druhů kyselin. Snižuje pravdě podobnost selhání srdce, onemocnění štítné žlázy a podporuje správný vývoj mozku. Proto bychom měli ryby jíst dvakrát týdně. U ryb ale neznamená, čím častěji, tím pro organismus lépe. Tři a více jídel s mořskými plody týdně už prý nemá další pozitivní efekt.
Lemon Salmon
Losos
Pepř a sůl
Citrón
Olivový olej
Listový špenát
Smetana
Prvně si opláchněte špenát a nechte ho odkapat. Vedle si nakrájejte lososa podle potřeby a na pánvi si rozehřejte olivový olej. Lososa pak dejte na pánev, osolte, opepřete a pořádně ocitrónujte. Na menší plotně nechte rybu pomalu dělat a na větší dejte rozehřát druhou pánev s olivovým olejem. Pak na ni dejte špenát. Po tom, co se vám špenát začne scvrkávat, polijte ho smetanou a lehce opepřete, osolte a můžete i ocitónovat. První podávejte na talíř špenát, aby se úplně neztratil.
Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat