Někdo, když je doma bez rodičů, chodí ven pařit. Já s kamarádkou dělám tiramisu <3. Protože mám bezlepkovou dietu, nekoupím si nikde žádný dort. A po tiramise se mi začalo dost stýskat.
Recept na pravý italský tiramisu jsme hledali na intrenetu, dokud se nám nějaký nezalíbil.
Co tedy potřebujeme?
kakao na posypání
1 hrnek instantní kávy
2 balíčky mascarpone
2 ks vejce
2 lžíce cukr krystal
1-2 balíčky piškoty
2-3 lžičky Amaretto
Hned na začátku uvaříme kávu nejlépe do hlubokého talíře, protože ji pak budeme potřebovat vlažnou. Do dvou misek rozdělíme žloutek od bílku. Ke žloutku přidáme dvě polévkové lžíce cukru a zamícháme. Cukr necháme rozpustit a zatím vyšleháme bílek do tuhého sněhu.
Ke žloutkům přidáme 2 balení Mascarpone a zamícháme dokud se nespojí. Potom pomalu vmícháváme sníh.
Do kávy přidáme 2-3 lžičky Amaretta. Vezmeme misku/formu, v které chceme mít hotovou tiramisu. Do kávy namáčíme piškoty a vykládáme dno formy. Na to pak dáme porci krému a další vrstvu piškotů. Poslední vrstvou musí být krém. Na závěr posypeme tiramisu kakaem a dáme do lednice aspoň na 12 hodin.
Myslím, že to zvládne každý a nic se na tom nedá pokazit. Těžké je pak vydržet těch 12 hodin, to uznávám. Mě se to nepodařilo, ale i po 4 hodinách chlazení byla výborná.
Žádné komentáře:
Okomentovat